Predstavljen projekat digitalizacije poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika

Predstavljen projekat digitalizacije poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika

Projekat „Digitalizacija poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika na lokalnom nivou“ predstavljen je juče u Milićima u organizaciji preduzeća „Tedenet“ iz Šekovića.

Predstavljanju projekta prisustvovali su predstavnici opština Milići, Srebrenica, Ugljevik i Pale, a za predstavnike Rogatice, Doboja, Kotor Varoši, Višegrada, Trebinja, Šamca, Prnjavora i Broda, onlajn prezentacija biće upriličena sutra.

Generalni menadžer „Tedeneta“ Vladan Vasilić izjavio je novinarima da je cilj projekta rješavanje problema digitalizacije malih i srednjih preduzeća.

„Projekat se fokusira na angažovanju pripravnika u lokalnim upravama koji bi prošli potrebne edukacije i nakon toga bili na usluzi malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u njihovom procesu digitalizacije“, izjavio je Vasilić.

Vasilić je dodao da su u projektu predviđeni uspostavljanje saradnje sa zainteresovanim stranama i partnerima, što uključuje lokalne i gradske uprave, IT kompanije, marketing agencije, kao i druga zainteresovana lica.

Predviđena je i edukacija za pripravnike, mlade i zaposlene u malim i srednjim preduzećima te za preduzetnike, digitalizacija poslovanja malih i srednjih preduzeća, u svim partnerskim opštinama, a nakon toga završna konferencija predstavljanje rezultata projekta.

„Projekat rješava problem onlajn poslovanja putem `Tedenet` platforme koja je već kreirana i pruža mogućnosti da svako malo i srednje preduzeće i preduzetnik bilo da se radi o proizvođaču, veleprodaji ili maloprodaji, kreira kompletan veb šop sa svim potrebnim funkcionalnostima“, naveo je Vasilić.

Načelnik opštine Milići Marko Savić izjavio je novinarima da su danas potpisali sporazum o saradnji sa „Tedenetom“ i da je cilj ove lokalne zajednice da pomogne preduzetništvo i privredni razvoj na ovom području.

„Ovo je interesantan projekat jer donosi nove tehnologije, prakse, i upotrebu tih praksi u stalnom radu i olakšava poslovanje“, dodao je Savić.

Savić je rekao da je opština Milići otvorena za nove ideje, i da je u okviru projekta zamišljeno da mladi koji su zaposleni u opštini prođu obuku i da budu na usluzi privrednicima.

On je napomenuo da je ova lokalna zajednica iskoristila program Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i da su zaposlili visoko obrazovane mlade ljude koji odrađuju pripravnički staž.

Mirjana Sarić iz Odjeljenja za privredu i privatno preduzetništvo opštine Milići izjavila je novinarima da je cilj ove saradnje uspostavljanje podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u opštini da bi postali konkurentniji na tržišu uz razvoj onlajn poslovanja i poslovnog umrežavanja.

„Mali broj preduzeća ima veb stranicu, većinom su to srednja preduzeća koja se bave finalnom preradom proizvoda, posebno drveta, veća preduzeća imaju veb stranicu i više su uključena u digitalnu transformaciju, ali mala preduzeća, samostalni preduzetnici koji imaju po jednog zaposlenog ili dva-tri, slabo svoje proizvode, čak i usluge i finalne proizvode predstavljaju putem društvene mreže i bilo kog oblika digitalnog predstavljanja“, rekla je novinarima Sarićeva.

Ivana Milovanović iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik izjavila je novinarima da je ova lokalna zajednica potpisala sporazum sa „Tedenetom i da je iz današnje prezentacije vidljivo kako digitalizacija može pozitivno da utiče na poslovanje malih i srednjih preduzeća da lakše predstave svoje proizvode i usluge i tako dođe do širenja njihovih poslovanja i novih kupaca.

Slađana Grujičić iz Direkcije za izgradnju i razvoj opštine Srebrenica izjavila je novinarima da je ovo značajan projekat za mala i srednja preduzeća jer su njihovi kapaciteti, kada je u pitanju onlajn komunikacija, još uvijek nerazvijeni i da ovaj projekat upravo rješava te probleme.

Projekat „Digitalizacija poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika na lokalnom nivou“ trajaće 12 mjeseci, a finansira ga firma „Tedenet“ i poslovni partneri, uključujući i lokalne samouprave.

Nazad Korak naprijed- razvoj ženskog preduzetništva u doba pandemije

Pratite nas

wdq
Jug Bogdana Doboj, 74000
Radno vrijeme: Pon-Pet 07:00 – 15:00

Novosti & Blog

Najnovije vijesti, članci i resursi, koji se šalju direktno u vašu inbox svakog mjeseca.