Završen treći ciklus obuka iz oblasti kreiranja prodajno-marketinške strategije

Završen treći ciklus obuka iz oblasti kreiranja prodajno-marketinške strategije

Polaganjem završnog ispita u Doboju je juče završen treći ciklus obuka iz oblasti prodaje i marketinga pod nazivom „Prodajno – marketinška akademija za preduzeća iz Republike Srpske“ koji je Razvojna agencije Republike Srpske organizovala u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom Doboj u okviru Evropske mreže preduzetništva.

Cilj obuke bio je da polaznici steknu osnovna znanja iz oblasti prodaje i makretniga i da ovladaju tehnikama koje će praktično primjeniti u preduzeću.

Rukovodilac odjeljenja za podršku razvoja preduzeća i preduzetništva u Razvojnoj agenciji Republike Srpske i koordinator Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, dr Bojan Ćudić, rekao je da se ova akademija već treću godinu organizuje za preduzetnike iz Srpske na njihov zahtjev.

“U ovom ciklusu imamo 16 polaznika i cilj je da u periodu od šest mjeseci koliko traje akademija polaznici steknu određena znanja iz ove oblasti i primijene ih u privrednim subjektima iz kojih dolaze”, rekao je Ćudić.

Nakon monitoringa dosadašnjih polaznika Ćudić kaže da su privrednici zadovoljni usvojenim znanjem na akademiji, a pokazatelj za to je što je zahtjev za njihovim učešćem veći od broja raspoloživih mjesta.

Predstavnik hotela “Cepter-Palas” iz Banjaluke Milan Drčić pohvalio je akademiju na kojoj se skreće pažnja na pitanja i procese u komunikaciji i prodaji koje se podrazumijevaju.

Pored predstavnika hotela “Cepter-Palas” akademiju su uspješno završili i predstavnici još 15 preduzeća i to:

Prijedorčanka a.d
Ful Dent doo
Metal tehnologija doo
Lanako doo
Aerodromi Republike Srpske
King doo
Total Dent doo
Advantis Broker doo
MP Pandurević
Saša Trade doo
Poljoprivredni klaster Gradiška-Laktaši-Srbac “GLS”
Boroterm doo
Prokreative – dizajn studio
“Vožd” s.p.
Biro Kip d.o.o.
Tokom tri ciklusa, obuku je prošlo ukupno 39 predstavnika privrednih subjekata. Agencija će i u narednom periodu pratiti trendove tržišta i u skladu s tim biće organizovani razni događaji na kojim će preduzeća moći da podignu kapacitet i budu konkurentna kako na domaćem, tako i na međunaordnom tržištu.

Nazad Seminar: “Instrumenti za Identifikaciju i pripremu razvojnih projekata”

Pratite nas

wdq
Jug Bogdana Doboj, 74000
Radno vrijeme: Pon-Pet 07:00 – 15:00

Novosti & Blog

Najnovije vijesti, članci i resursi, koji se šalju direktno u vašu inbox svakog mjeseca.