Doboj: Potpisan ugovor za podršku mladim startap projektima

Doboj: Potpisan ugovor za podršku mladim startap projektima

D

Dobojska Razvojna agencija i Udruženje trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe – Cefe BiH nastavljaju saradnju. Potpisali su novi ugovor o saradnji i udruživanju finansijskih sredstava od ukupno 30.000 KM, namijenjenih za realizaciju programa podrške mladim startap projektima. Po 15.000 KM obezbijedili su Gradska uprava Doboj i Ambasada SAD-a u BiH.

Pilot projekat podrške preduzetništvu u Doboju je uspješno završen. Dvije poslovne ideje su realizovane uz finansijsku podršku u iznosu od po pet hiljada maraka. Registrovana su dva preduzeća, koja zapošljavaju četiri radnika. Odlučeno je da se ovaj projekat i nastavi. Gradska razvojna agencija Doboj i Udruženje trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe – Cefe BiH potpisali su novi ugovor. Javni poziv biće objavljen 1. oktobra.

-Na naš javni poziv mogu se svi prijaviti. Nama su ciljna kategorija mladi i žene, ali i svi građani Grada Doboja koji imaju neke interesantne ideje i koji žele da pokrenu svoj biznis. Svakako da su i njihove aplikacije dobrodošle. Na kraju svih faza jer se kroz četiri faze prolazi kroz ovaj projekat, mi ćemo ponovo dva korisnika sa najboljim i najuspješnijim idejama finansijski podržati u vrijednosti po 5.000 KM. Ali ono što je takođe bitno naglasiti jeste da oni pored te finansijske podrške dobijaju i našu mentorsku podršku zajedno sa našim partnerima iz Udruženja CEFE BiH – izjavio je Aleksandar Goganović, direktor Gradske razvojne agencije Doboj.

Aleksandar Goganović, direktor Gradske razvojne agencije Doboj

Iskustva pokazuju da su upravo za ovaj program najviše zainteresovani mladi. Upravo je projekat i zamišljen kao podrška mladim preduzetnicima.

-Samim tim tu najčešće isplivavaju projekti koji imaju veze sa informacionim tehnologijama, sa modernim tehnologijama i tako. Trenutno je akcenat na tome – rekao je Zoran Kolundžija, direktor Udruženja CEFE trenera.

Zoran Kolundžija, direktor Udruženja CEFE trenera

I ovoga puta finansijska podrška stiže od Grada Doboja i Ambasade SAD-a u BiH.

-Ukupna vrijednost projekta je 30.000 KM. Od toga 15.000 KM obezbijeđuje Grad Doboj putem Gradske razvojne agencije Doboj. Kao što vam je rečeno 10.000 KM biće podijeljeno na dva projekta po 5.000 KM, a ostala sredstva će se utrošiti na mentorsku i drugu pomoć onim preduzetnicima čije ideje budu izabrane – izjavio je Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Gradska uprava i Gradska razvojna agencija Doboj će i u narednom periodu zajedno sa partnerima realizovati slične projekte, a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta u Doboju.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Nazad Doboj: Potpisan ugovor za podršku mladim startap projektima

Pratite nas

Jug Bogdana Doboj, 74000
Radno vrijeme: Pon-Pet 07:00 – 15:00

Novosti & Blog

Najnovije vijesti, članci i resursi, koji se šalju direktno u vašu inbox svakog mjeseca.